Du har besluttet dig for at du gerne vil brodere og så melder det store spørgsmål sig. Hvad skal du brodere? Her er der tale om ikke alene valg af motiv men også om Hvilken type broderi skal du vælge. Skal det være det klassiske korssting eller skal du kaste dig over en anden type. Der i de forskellige broderifirmaer som f.eks https://www.svane-broderi.dk/. , masser af råd og vejledning at få. 

 

Hvad er korstingbroderi?

Et korsstingsbroderi er hvor der laves små kors, i samme størrelse, på et stykke stof og derved laves der via form og farver et mønster. Korsting er en meget almindelig form for broderi og noget der er nemt at lære, dog kommer mønstrene i forskellige sværhedsgrad. Det er muligt at købe mønstre, men man kan også tegne sit eget eller tage udgangspunkt i et billede. I dag er det muligt at lave broderier, som er markant anderledes end hvordan de var for 50 år siden og også inden for broderier sker der en rivende udvikling.

 

 

Valg at stof at brodere på

Der findes mange former for stof at brodere på. Den mest almindelige at brodere korssting er på Aida, men også hessian og hør er almindeligt. Der findes også et japansk stof, der bruges til at broderer sashiko, som er en speciel måde at brodere på.

 

Broderinåle

Der findes broderinåle med eller uden spids i almindeligt stål, men hvis du har nikkelallergi, er det en god ide at vælge en der er lavet af guld. De kommer ligeledes med eller uden spids.

 

Broderiramme

Hvis du vil sikre dig at du broderer ens og ikke laver et skævt stykke arbejde, er det en god ide at investere i en broderiramme og lære at bruge den. Ved at bruge en broderiramme, sikre du et ensartet stykke arbejde og det er nemmere at håndtere det stykke stof, du sidder med.