Med tale om forskel på gammel og ny bolig mener vi ikke så meget, hvor længe du har boet i en bolig.

Du kan jo have boet i et nyopført hus eller lejlighed i et lejlighedskompleks, hvor du så flytter efter et år, og så refererer du til det som din “gamle bolig”, mens det nye sted, du flytter hen til, måske er en hundrede år gammel villa, og så er det jo din “nye bolig”.

Her bruger man sig selv som udgangspunkt for boligen og ikke alderen i sig selv.

Men vi vil rette fokus på boligen selv med de fordele og ulemper, der er ved art vælge mellem de gamle boliger og de nye boliger i form af, hvilke der er opført først.

En gammel bolig har jo charme, den er “gået til”, om man vil, ligesom et par gode sko, og så har den patina og historie, som emmer af fortællinger, hvor man blot er endnu en bidragsyder til stedet.

Man kan finde gamle aviser bag tapetet, der gemmer sig måske gamle mønter under gulvbrædderne, og så kan det også være ret så specielt at bo et sted, som der ikke findes tilsvarende af ude i verden.

Men siden boligen er opført for lang tid siden, så er den måske ikke så forsvarlig rent energimæssigt, og det kan blive svært at lave reparationer på den, da man ikke bare kan finde det rette komponent nede i et byggemarked.

Hvis man bor i et serieproduceret hjem, så er det ofte miljøvenligt, det er nyt, det er spændende, men det kan også forekommer sterilt og uden personlighed, fordi det blot er endnu et fremtryllet sted at bo i rækken, hvor man kan forveksle naboens hus med ens eget.

Dog er nogle mennesker jo klar til den slags, så læs mere om de nye boliger her.