Har man først oplevet, at der er kommet skimmelsvamp i ens bolig, så er der heldigvis gode muligheder for at få testet, hvor omfangsrigt det egentlig er, hvad man skal gøre ved problemet, hvor langt fremskredent det er, hvor meget det dække – og selvfølgelig som det første være sikker på, at der er tale om skimmelsvamp.

Dog er der også måder, hvorpå man kan teste forkert, og her menes ikke, når måleudstyret er helt kalibreret, for selv hvis der skulle herske nogen tvivl ved det rette udstyr, så kan man gentage testen mange gange for at være på den sikre side.

Men der er desværre nogle, der tror, at de som en anden kombination af en biolog og Georg Gearløs selv kan regne ud, om der er tale om skimmelsvamp eller ej.

Dette skal man slet, slet ikke begynde at give sig i kast med, for det er jo på ingen måde at sammenligne med for eksempel, hvis man skal have bygget en amagerhylde og beslutter sig for at gøre det selv.
Der kan næppe meget gå galt, men skimmelsvamp er usundt, uhygiejnisk og farligt potentielt, så det skal man ikke rode med selv.

Så for lige at slå det fast med det samme: man skal ikke begynde at tørre fingeren rundt i det og da slet ikke smage på det for at se, om man kan regne ud, om der er tale om skimmelsvamp.

Er der bare den mindste mistanke, så få professionelle ud og tjekke det efter for dit eget helbreds skyld.

Du skal hellere ikke opdage skimmelsvampe i fuldt flor og så smage på dem på samme måde, for det er bare decideret dumt.

Du ville jo heller ikke gå ud i skoven og afprøve alle svampene ved at smage på dem, vel?

Selvom man aldrig har set skimmelsvamp før, så skal man have fat i eksperterne til at tjekke efter – hver gang.