Hvis du har rygsmerter, der forårsager dig betydelige problemer og det ikke ser ud til at forbedre sig efter et par uger, er det måske på tide med et besøg hos en Fysioterapeut i Hørning. Fysioterapi kan være nyttigt til forskellige typer rygsmerter. Det kan hjælpe med følgende.

Ikke-specifikke lændesmerter – dette er rygsmerter, hvor der ikke er identificeret nogen specifik årsag (såsom en underliggende medicinsk tilstand eller skade).

Smerter, der spreder sig fra din ryg ned i dine ben; det kan være forårsaget af en efterfølgende diskusprolaps. En diskusprolaps er, når en disk i din rygsøjle buler ud af sin normale form og presser på en nerve.

Rygsmerter forårsaget af aldring af diske i din rygsøjle – dvs. gigtsmerter.

Rygmarvsstenose – det er her, hvor pladsen omkring din rygmarv indsnævres og lægger pres på rygmarven.

Din læge kan henvise dig til en fysioterapeut, eller du kan selv lave en aftale. Din læge kan muligvis anbefale fysioterapi som en del af en behandlingspakke, der inkluderer et træningsprogram, smertestillende medicin og psykologisk støtte. At få en kombination af behandlinger kan give dig den bedste chance for at slippe af med dine rygsmerter.

Hvad sker der, når jeg ser en fysioterapeut?

Når du ser en fysioterapeut, tager de en detaljeret medicinsk historie. De vil stille dig spørgsmål om alle medicinske tilstande du måtte have, din livsstil og evt. medikamenter, du tager. De vil også gerne vide, hvilke symptomer du har oplevet, og hvad der har tendens til at udløse dem. Derefter foretager de en detaljeret fysisk undersøgelse, hvor de blandt andet ser på hvordan du bevæger dig, og hvordan din ryg fungerer. De kan også foretage en neurologisk vurdering for at se, hvor godt dine nerver fungerer. Det kan være nødvendigt at fjerne noget af dit ydre tøj, når du går til fysioterapi, så din fysioterapeut kan se og føle din ryg.

Din fysioterapeut vil forklare, hvilken behandling de anbefaler, og hvordan de forventer af behandlingen. De skal også advare dig om eventuelle risici ved behandlingen. Hvis du er usikker på noget, skal du ikke være bange for at spørge. Det er vigtigt, at du fuldt ud forstår, hvad din fysioterapeut foreslår, da du bliver bedt om at underskrive dit samtykke til at gå videre med behandlingen.