Man er aldrig i tvivl om, når det regner: der falder dråber ned fra skyerne, som kan gøre en våd, når man ikke er beskyttet mod vejret.

Men hvad med en mere flygtig og udefinerbar ting som angst?

Angst er på en og samme tid en af de meste udbredte “sygdomme” og psykiske skavanker, som mennesker verden over døjer med i forskellige niveauer, der varierer fra det overskuelig til det, hvor man er helt handlingslammet på større eller mindre facon i ens gøren og laden.

Mængden af angst og anfaldene kan variere meget i intensitet og styrke, og så er det så personligt, hvordan man oplever det, om det så er generelt angst eller angst, der peger mod noget bestemt i ens omgivelser eller følelsesregister.

Så det er utroligt, at mens angst er gået hen og blevet en af de mest gennemgående diagnoser, vi pådutter folk, om det så passer eller ej, så er man stadig i tvivl om, hvordan man behandler angst på en måde, så det går væk.

De fleste mennesker får værktøjer, de kan bruge til at håndtere deres angst med, men de fleste må desværre affinde sig med, at nok næppe til at komme angsten til livs, men at de skal lære at leve med den.

Det behøver så på ingen måde at være invaliderende, for hvis man følger de gode råd, man kan få af eksperter, terapeuter og måske ved at tage medicin også, så kan man faktisk leve et helt hæderligt liv.

Mange mennesker få endda så godt bugt med deres angst, at de ved, hvordan de skal håndtere det; men det ved de især, fordi de lærer at kende tegnene til, når angsten begynder at dukke op, så de kan tage det i opløbet.

Med tiden kan anfaldene blive så få, at man næsten glemmer, at man faktisk har angst.