advertorial

Vandpiber er meget udbredt i Mellemøsten, og har i generationer samlet familiemedlemmer og venner. Vandpiben har med tiden også fundet vej til Danmark, og over hele landet mødes folk med deres venner for at sidde omkring vandpiben og nyde hinandens selskab. Læs mere om vandpiber her.

Hvad består vandpiber af?

En vandpibe består af hoved/ skål, som er der, hvor tobakken placeres. Det er den øverste del af vandpiben, og er typisk lavet af ler, keramik eller rustfrit stål. Under hovedet er bakken, der bruges til at fange asken fra den brændende tobak. Så er der midterstykket, som forbinder det hele. Midterstykket er lavet af enten kobber, aluminium, messing eller rustfrit stål. Nederst er vasen, hvor vand filtrerer tobaksrøgen, inden den ledes ind i slangen. Slangen er stedet, hvor røgen bevæger sig, inden den inhaleres.

Hvordan ryger man vandpibe?

Når tobakken øverst på vandpiben brændes, bevæger røgen sig ned igennem vandkammeret. Røgen føres igennem vasen og ind i slangen til mundstykket. Du kan få et væld af forskelligt slags tobak med forskellige smagsvarianter samt med eller uden nikotin.

Når du skal tænde vandpiben, skal du bruge vandpibekul. det brænder langsomt og jævnt, så du kan sidde længe rundt om vandpiben og ryge. Ofte sidder man i en flok, og skiftes til at ryge. Er du på udkig efter en vandpibe, har Headshop Danmark et stort udvalg af vandpiber i høj kvalitet.

Headshop

Rengøring af vandpibe

Det er vigtigt at du renser din vandpibe grundigt, især hvis der har været flere om at ryge. Du bør undgå at der ophober sig bakterier i vandpiben, da det både er uhygiejnisk og kan forringe smagsoplevelsen, hvis ikke både mundstykket og slangen er rene. Du kan finde rensevæske specielt til vandpiber. Du kan evt. bruge en lille mængde citronsyre blandet med vand, når du skal gøre din vandpibe ren.