At vores kloaksystem fungere ,er vigtigt for vores alles sundhed og almene hygiejne og det er enhver husejers pligt at sørge for at deres del fungere optimalt og ved mistanke om, at der er et hul eller en forstoppelse få ringet efter en autoriseret kloakmester og få ham til at undersøge kloakken. Det kunne f.eks. være en kloakservice i København. Det kloaksystem som de fleste af os tager for givet er kun 150 år og før var det almindeligt, at der kørte en vogn rundt om natten i storbyerne og samlede affald og afføring op og blandt andet kørte det til Amager. Det er derfor at øen har fået sin meget lidt charmerende øgenavn. Lorteøen. 

Tjek af kloakken

Har du mistanke om at du har fået rotter eller er der begyndt at lugte fra kloakken, har du pligt til at underrette kommunen, så de kan komme ud og fjerne rotterne. Rotter er skadedyr og spreder sygdom fra dyr til mennesker og det er derfor vigtigt at de bliver fjernet hurtigt muligt, da de formere sig med lynene hast og indenfor få måneder vil der være flere hundrede.

Hvis der kommer ram lugt op fra din kloak, er der risiko for at der er opstået et hul et sted og en kloakmester vil foretage en TV-inspektion af kloakken og finde det. Derefter vil han reparere hullet, samt spule kloakken ren, så den igen fungere optimalt.

Udover det sundhedsmæssige er det vigtigt for dig som husejer at din kloak fungere optimalt. Med de store og voldsomme regnskyl vi de sidste år oftere og oftere har oplevet om efteråret, er det vigtigt at regnen kan komme ned i kloakken og væk. Kan vandet ikke det, kan du risikere at dit hus vil stå under vand og dine ejendele og hus kan tage skade.