Som maler har man ofte brug for at have øje, kontrol og gerne overvågning med ens firma-tilhold, om det så er ens hovedkontor, lageret, sammensatte af disse, midlertidigt kontor med videre, hvor min har sine gøremål og har vigtigt udstyr liggende.

Det er måske ikke så meget frygten for, at der skulle dukke en forbryder op, som har til tanke at frarøve en nogle gamle malerpensler og halvtomme malerbøtter, men man kan jo have dyrt udstyr stående som alt fra sprøjteelementer, kassevogne og helt videre til noget så almindeligt som computere og penge i kasseapparatet.

Som der er blevet beskrevet i nogle andre artikler med erhverv og overvågning generelt, så kan man få mulighed for at forsikre sig på flere måder, hvor man kan låse tingene inde, have alarmer, videoovervågning, bevægelsessensorer med videre, som både skal holde forbryderne væk via alarmer og forhindre dem i deres foretagende.

Men de skulle helst også gerne blive taget på den ene eller anden måde, så man kan forelægge beviserne for myndighederne om, hvad der er sket.
Det er jo sjældent nu om dage, at den slags forbrydere bliver taget på fersk gerning ved et indbrud, selvom der da ses ske.

Derfor gør man ofte den slags for, at man kan vise for forsikringen, at man har gjort sit for, at man forhindrede indbruddet eller frarøvelsen, så man kan få erstatning efter deres anvisninger, så man gjorde forud, som de bad om.

Politiet har jo nu om dage ofte alt for travlt til at komme ud, hvis tyveriet først har fundet sted, og den slags sker så hurtigt, at det danske politi ikke kan nå at dukke op – det er mere undtagelsen end reglen.

Derfor er man desværre nødt til nu om dage at helgardere sig og stole på forsikringen og håbe, at noget uerstatteligt ikke er blevet ødelagt, eller at en nattearbejder er blevet overrumplet, og der er sket personskader.