I huse og lejligheder af ældre dato ses det ofte, at trægulvet er blevet forsømt i en grad, så det fremstår grimt og trist. Dette behøver dog ikke at betyde, at trægulvet er modent til udskiftning. Er træværket ellers sundt, og selve gulvet intakt, kan der gøres meget for at få trægulvet til at se flot ud på ny.

Skal mit trægulv have en gulvafhøvling eller en gulvafslibning?

Hvis du er kommet i besiddelse af et hus eller en lejlighed, med et originalt trægulv, bør du tænke dig grundigt om inden du brækker gulvet op og får lagt et nyt, eller lægger en anden form for gulv belægning oven på. Trægulve er nemlig i særdeles høj kurs på det danske bolig marked. Kan du således redde dit trægulv, og få det til at fremstå lækkert og indbydende, har du vundet meget. Og sandsynligheden for, at dette kan gøres med en professionel behandling – en gulvafslibning eller en gulvafhøvling – er overvejende.

Hvis gulvet kun har overfladiske skønhedspletter så som en grålig mat overflade, som skyldes udtørring og nedtrådt skidt, pletter og skjolder fra spildte væsker, eller mindre ridser og skrammer, kan gulvet sandsynligvis blive rigtig flot igen med en gulvafslibning.

I modsætning til en gulvafhøvling er en gulvafslibning en forholdsvis skånsom procedure, hvorved der højst fjernes 1 – 2 millimeter af overfladen. Dette er fuldt tilstrækkeligt til at blotlægge en ny og frisk overflade, som er klar til en plejende efterbehandling. Her kan du for eksempel vælge den populære sæbebehandling, som lysner gulvet naturligt, og giver det et smukt og hvidligt skær samt en silkemat overflade.

Lad en professionel gulvmand udføre din gulvafslibning

Hvis resultatet skal være helt perfekt, bør du overlade opgaven med gulvafslibning og efterbehandling til en dygtig og faglært håndværker. Du kan med fordel besøge gulvkanonen.dk og få et godt tilbud på gulvafslibning.